Bezoek project Craiova september 2013

In september 2013 heb ik mijn project in Craiova voor het eerst bezocht.

IMG_0150

Ik werd door soroptimistclub Craiova uitgenodigd om hun 20 jarig jubileum mee te vieren. Op vrijdag hebben we met een aantal soroptimisten van Craiova, Denemarken, Nederland en Israel de projecten bezocht.
Het was heel indrukwekkend. School 16 staat in een hele arme wijk en is ook een oud betonnen gebouw met heel weinig sfeer. Gelukkig is het lokaal van mijn project wel gezellig ingericht.

IMG_0157

 

Het was heel fijn om alle kindjes in levende lijve te zien. We werden heel hartelijk ontvangen met bloemen en fruit en ze zagen er allemaal pico bello uit.
Van 3 kinderen waren verzorgers aanwezig. Twee kinderen waren geadopteerd, de adoptiemoeders waren zeer arm en analfabeet en waren super blij met de opvang. Van een derde moeder was vorig jaar de echtgenoot overleden en ook zij was niet in staat haar kinderen goed te voeden en te begeleiden.
De andere ouders waren in het buitenland.
Op de video zie je de toespraken die tijdens ons bezoek werden gehouden door de voorzitster van club Craiova, door mij en door Adriana Rotaru, verantwoordelijk voor het project.