Marathon 14: Gent

Op 28 oktober 2018 liep ik de marathon van Gent. In de aanloop had ik veel last van mijn l-knie gehad, dus het was spannend of het zou lukken omdat ik niet heel veel getraind had.

En ik had me psychologisch voorbereid dat ik helemaal achteraan zou komen te lopen en dat te verdragen. Na 1,5 uur was het zover dat ik alleen achteraan liep. Op dat moment begeleid door zes stoere mannen op mountainbikes die druk met elkaar aan het kletsen waren en bij iedere kruising tegen de verkeersregelaar riepen: laatste loper. Het was niet leuk en het werd ook niet leuk. Dus moest ik concluderen dat dit gewoon helemaal niet leuk was en dit verdragen.

Gelukkig vielen er op een bepaald moment steeds meer mensen terug, waardoor ik uiteindelijk bij lange na de laatste loper niet meer was. Uiteindelijk finishte ik in 5.18 en kwamen er nog 10 mensen na mij binnen. Het was een mooie groene vlakke marathon en ik had heerlijk gelopen.