Marathon 3: Barcelona

Pa82-marathon-Barcelona 094Op 25 maart 2012 liep ik mijn 3e marathon in Barcelona.
We waren al gezellig met zijn vieren een paar dagen in Barcelona, Albert liep ook en Kerry was mee. We logeerden in het marathon hotel waar ook de winnende Kenianen verbleven.
Ik had misschien de voorgaande dagen al teveel gelopen, zaterdagochtend ook meegedaan aan de breakfast run heuvelop naar het Olympisch stadion. Maar de grootste fout was zaterdagmiddag, ik wilde wat uitrusten en ging op het dak van het hotel liggen. Maar ik viel in slaap in de brandende zon en liep helaas een zonnesteek op. Overgeven, koorts, hondsberoerd, vroeg in bed.

Pa82-marathon-Barcelona 065

Halverwege de nacht voelde ik me opknappen en besloot het toch te proberen. Dat had ik beter niet kunnen doen, want stoppen met een marathon lopen bleek ook niet zo eenvoudig te zijn.
Het begin was ook prachtig, bij mooie fonteinen schalde Barcelona van Queen uit de speakers en de eerste 10 kilometer liep ik nog prima. Met 12 km voelde ik al mijn benen slap worden. Ik dacht te weinig gegeten en ging heel veel sportdrank drinken. Daar werd het niet veel beter van en ik moest er ook erg vaak van plassen terwijl er nergens goede toiletten waren of bosjes. Grrr.
Met 15 km attendeerde iemand me er op dat ik erg liep te zwalken. Ik excuseerde mezelf, zei dat ik erg had gespuugd de vorige dag en ging op een witte lijn lopen zodat het niet zo opviel. Rare reactie natuurlijk.

Pa82-marathon-Barcelona 137
Er zaten een aantal hele zware stukken tussen, de Diagonal 4 km heen en weer terug etc.
Ik heb een aantal malen overwogen om te stoppen maar dat lukte ook niet.
Uiteindelijk ben ik gefinished in 5.03.21, maar het was niet fijn, ik had het mezelf niet aan moeten doen, gewoon niet beginnen als je niet superfit bent! Leerzaam.

Eindtijd 5.03.21

Tussentijden: 33.04- 1.05.52-1.40.07-2.13.45-2.21.57 (21,1)-2.48.40-3.25.59-4.04.41-4.45.05- 5.03.21

Gemiddelde 8,01 km/uur