Marathon 4: New York die niet gelopen werd

4 november 2012, voor het eerst in de geschiedenis werd de marathon van New York afgelast. New York had veel schade opgelopen van orkaan Sandy. Vooral Staten Island was zwaar getroffen en daar wordt het starterskamp van de marathon opgebouwd.
Wim en ik waren woensdag in New York aangekomen en er was in Manhattan weinig van de schade te merken. In het zuiden van Manhattan reden de metro’s nog niet, maar verder zag je niets. Maar op tv zag je wel alle vernielingen en mensen die in de ellende zaten. In de media kwam langzamerhand een marathon antistemming en toen kreeg ik er al minder zin in, je wil toch ook niet dat mensen boe gaan roepen langs de kant.

DSCF6902
Dus ik vond het wel jammer, maar niet zo heel erg als sommige andere mensen die de hele avond zaten te huilen in het restaurant waar wij zaten.
Op zondagmorgen gingen heel veel lopers in het Central Park lopen en toen moest ik wel een traantje wegpinken. Het was schitterend weer, stralende zon, 12 graden, geen wind, mijn benen voelden super goed, dus toen vond ik het wel even heel jammer.
Twee rondjes met alle anderen in het Central Park gelopen, ook nog met Erben Wennemars en andere Nederlanders, en toen ’s middags weer lekker met Wim verder New York in, was voor Wim wel gezellig dat ik niet de hele dag onder de pannen was.

 

DSCF6874