Marathon 5: New York

IMG_1034Eind 2013 voor de tweede keer naar New York, hij zal toch niet voor een tweede keer afgelast worden!
Deze keer verbleven we in hotel Waldorf Astoria, een heel mooi hotel in het centrum van Manhattan.
We hebben deze keer vooral de buitenwijken bezocht, Staten Island, Brooklyn, Queens.
Zondagmorgen om 5 uur opgestaan, want kwart voor 6 vertrok de bus naar het startgebied.
Kwart voor 7 kwamen we daar aan. Het was nog heel koud, 3-4 graden, een hele gure noordenwind uit Canada. Ik zou tegen 11 uur starten dus en was nog dik 4 uur te wachten. Ondanks alle meegebrachte dikke kleding, diverse plastic zakken etc kregen we het toch allemaal heel erg koud.
Om 11 uur was het dan eindelijk zover. Helikopters, een zangeres, maar het kippenvel kwam toch meer van de kou dan van de entourage. Dan toch de beloning, de marathon der marathons die je echt een keer gelopen moet hebben.
Het eerste deel van de marathon gaat door Brooklyn, 20 kilometer rechtdoor, en omdat het wat heuvelachtig is zie je de komende kilometers al helemaal voor je.  Leuk om naar de mensen en huizen langs de kant te kijken, veel diversiteit, veel bandjes, witte en zwarte mensen, joodse kindjes die zelf niet mogen zwaaien maar als ik zwaaide wel terugzwaaiden.
Het was flink koud en ik liep in korte broek en t-shirt met korte mouwen, en ik transpireerde helemaal niet en dat betekent met al die sportdrank 3x in de rij om te plassen…
Na 3 uur kreeg ik al erge honger, maar Wim had helaas geen eten bij zich toen ik hem zag.
New Yorkse supporters gillen als aanmoediging, Wim stond een half uur naast zo’n gillende dame en had het toen wel gehad. Na 3,5 uur vond ik dat ook wel genoeg en heb mijn muziek wat harder gezet.
Het laatste stuk naar Central Park bleef maar omhoog gaan en daar raakte ik op het laatste wel wat gefrustreerd over, maar uiteindelijk draaiden we Central Park in en daar zag ik Wim gelukkig weer staan. Daarna al snel de finish en de medaille als beloning.

IMG_1051

 
Toen begon het akeligste deel van de marathon.
Na de finish duurde het meer dan een half uur voordat je een warme jas over je kon trekken, het was intussen na vieren en het koelde al weer flink af.
Door alle extreme veiligheidsmaatregelen liep alles daarna compleet vast en kwam ik in een fuik waar ik niet uit kwam. Na 1,5 uur was ik pas bij Wim en kon me storten op het eten wat hij mee had. Na een heerlijk bad in het hotel was ik de kou gelukkig weer snel vergeten.

Eindtijd door drie keer lange wachttijden voor de toiletten: 5.08.54.

Tussentijden: 34.54-1.08.53-1.46.11-2.20.54-2.33.15(21,1)-3.01.48-3.38.17-4.16.56-4.53.06-5.08.54

Gemiddelde snelheid: 11.48 minutes/mile