Marathon 6: Hoorn

RKW_4778

In mei 2014 heb ik de marathon van Hoorn gelopen.
Na de vele internationale marathons eindelijk eens een thuiswedstrijd.
Ik had al 9x de halve marathon gelopen en vond het leuk om deze 10e jubileum editie de hele marathon te lopen in Hoorn.
Albert deed ook gezellig mee.
Ik wist wel dat de marathon van Hoorn een hele kleine marathon was, maar dat hij zo stil was had ik niet gedacht.
We vertrokken met nog geen 100 mensen en binnen de korste keren was iedereen vertrokken en liep ik met een handjevol mensen achteraan.
We liepen eerst door Hoorn maar daar was nog niemand wakker.
Daarna door Schellinkhout en ook daar heb ik geen levende ziel gezien.
Ik begon het al knap saai te vinden en kreeg al spijt dat ik Nout op de fiets pas bij 12 km had besteld, maar daar was mijn reddende engel gelukkig al snel. Net na Schellinkhout kwam hij me al steunen! En dat was nodig want anders was het supersaai en stil geweest. En het was ook knap warm dus Nout heeft ook nog heel wat sponsjes en watertjes gebracht. Dat was fantastisch.
Na 29 km kwamen we door Hoorn en daar stonden gelukkig wel wat mensen en Nout werd daar afgelost door mijn allerliefste loopvriendin Katja en dat was ook geweldig. Het werd steeds heter, mijn benen bleven het prima doen, maar de sponsjes en watertjes van Katja waren weer hard nodig.
Op het laatst passeerde ik veel wandelende, door de warmte uitgeputte lopers. Er waren voor het warme weer te weinig waterpunten, leerpunt voor de organisatie. Ik wilde graag 4.30 lopen maar dat is het door de hitte net niet geworden. Ik heb wel een nieuw PR gelopen in mijn eigen woonplaats, 4.32.45! En daar was ik ook superblij mee. Uiteindelijk zijn er 68 personen gefinished, ik was nummer 63, dus gelukkig niet als laatste.
Na afloop heerlijk naar eigen huisje gelopen, in eigen bubbelbad en daarna champagne met taart in de tuin. Met heel veel dank aan Nout en Katja.
En ook superleuk dat Ilke de 5 km had gelopen, Goos en Wim de 10 km. Iedereen deed mee.

Tijden per 5 km

km 0-5 31,23, km 5-10 32.13, km 10-15 31.43, kom 15-20 32.12, km 20-25 31.50, km 25-30 32.27, km 30-35 33.19, .km 35-40 35.06, eindtijd 4.32. 45.

marathon hoorn 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *