Opzet van het project

In 2010 ging ik mijn eerste marathon lopen.
Nout, mijn oudste zoon, had mij verleid om hiervoor te gaan te gaan trainen.
De bedoeling was dat we samen de marathon van Amsterdam zouden gaan lopen, maar Nout begon te laat met trainen, ik was al een heel eind op weg en besloot uiteindelijk toch zelf te gaan lopen.
Ik vertelde dit op een terugkomdag voor opleiders aan de VU aan een Engelse opleidster.
Zij vertelde dat bij de marathon van Londen iedereen voor een goed doel loopt en adviseerde mij dat ook te doen.
Na enig nadenken leek mij dat ook een leuk idee en al vrij snel kwam de associatie met de kinderen in Roemenie naar voren.
Ik wist dat er Deense soroptimistenclubs waren die nauwe verbinding hadden met clubs in Roemenie. Via Yvonne Singelenberg kreeg ik contact met soroptimisten uit Denemarken die contact hadden met de soroptimistclub in Craiova.

2010 Roemenie 047
Toen ik in september in Craiova was heb ik een afspraak gemaakt met twee soroptimisten uit Craiova, Adriana Rotaru en Sabina Tobas. Adriana was schoolpsychologe en had alle kinderen van wie de ouders in het buitenland verbleven in Craiova op een rijtje. Sabina was lerares Engels en was recent in Denemarken geweest voor een scholing van de soroptimisten.
Adriana en Sabina waren enthousiast over mijn project voorstel, en wilden graag mee werken aan het opzetten van het project.