Soroptimistclub Hoorn en omstreken

Sigrid Oeckelhauser (Duitsland) heeft op 26 mei 1962 het charter uitgereikt aan Club Hoorn en omstreken. Daarmee werd Hoorn e.o. de 35ste  club van de Unie. De leden van Club Hoorn en omstreken, ca 50, wonen globaal in het gebied tussen de drie steden van de regio West-Friesland: Enkhuizen, Medemblik en Hoorn. De club kent een grote diversiteit aan beroepen: 

huisarts/ zzp’er / agrariër/ restaurateur/ architect/ notaris/ logopedist/ verloskundige/ informatiespecialist/ arts microbioloog/ apotheker/ marketing manager/ HRM/ re-integratie coach / jeugdarts/ beeldend kunstenaar/ dramaturg/ coach/ vertaler / docent/ arts/ maatschappelijk werker/ accountmanager/ mediaonderneemster/ restaurator ceramiek / jeugdarts/ socioloog/ theoloog/ oefentherapeut/ doktersassistente / klinisch chemicus/ jeugdhulpverlener/ communicatietrainer/ psycholoog/ coördinator kinderopvang/

De bijeenkomst vindt in principe de 18e van de maand plaats. De club heeft friendshiplinks met Club Herning (Denemarken), Club Hameln-Pyrmont (Duitsland), Club Silute (Litouwen), Club Fontainebleau (Frankrijk), Club Chino, California (V.S.). 

 

Ons jaarthema is ‘vrouwen en kracht in een veranderende wereld’ waarin het doel is verbinding te zoeken: tussen onze leden onderling en met de omgeving waarin wij wonen. Verbinding met de andere Soroptimistclubs in de regio Noord-West en met andere serviceclubs in West-Friesland. Zo leren we elkaar nog beter kennen en kunnen we elkaar ondersteunen en verrijken.

Door onze interesses,  talenten en energie met elkaar te verbinden, brengen we samen projecten tot stand. Projecten van groot tot klein, soms in onze directe omgeving en soms gericht op andere delen van de wereld. Een greep uit onze activiteiten in de laatste jaren:

–          Actie ‘Wij spelen de bal’; meisjesteams van lokale West-Friese voetbalclubs zamelen geld in voor straatmeisjes in Colombia. Het winnende meidenteam krijgt een clinic van de AZ-damesteam en de opbrengst gaat naar het project Amigos Colombianos (2010). We kregen er de ‘Soroptimist best practice award 2011’ voor.

–          Glossy ‘Verborgen Schatten’; een glossy magazine rond het thema ‘eten en koken’ in alle werelddelen met bijdragen van vluchtelingen en van vele Soroptimisten. De opbrengst gaat naar het landelijke Soroptimistproject  ‘Verborgen Schatten’ voor de Stichting Vluchtelingstudenten UAF (2011).

–          Symposium ‘Loslaten en vastpakken’ ter gelegenheid van ons 50-jarig bestaan. Met bijdragen van Petra Stienen, Cisca Dresselhuys en Pia Dijkstra en met diverse actieve workshops. Rode draad: hoe moeilijk is het om iets los te laten en wat brengt het je als je iets vastpakt. De opbrengst is voor het project Arabische lente (2012).

–          Jaarlijkse autopuzzelrallytocht voor ouderen in verzorgingshuizen in West-Friesland. Elk jaar een andere route maar altijd met koffie en appeltaart op mooie zonnige locatie. Voor sommige deelnemers is dit het enige jaarlijkse uitje. De opbrengst is voor een van onze langlopende projecten zoals het Witte Wezen project in Roemenië en het weeshuis Sayap Ibu in Indonesië.

–          Maandelijkse clubavonden met o.a. netwerken, werk- en levensberichten