Training marathon Zeeland

Na de vakantie enthousiast met de training begonnen voor de marathon van Zeeland op 4 oktober.
Eerst was het nog heet, maar daarna werd het veel te koud voor augustus maar wel lekker om te lopen!
Op 10 augustus meegedaan met de Vooroeverloop, een halve marathon van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen naar Kasteel Radboud in Medemblik.
Het was nog flink warm maar ik liep toch een mooie tijd van 2.15 en dat grotendeels onverhard. Het was een leuke kleinschalige loop, eerst met de boot van Medemblik naar Enkhuizen, grotendeels langs het IJsselmeer terug, een aanrader!

IMG_3716

De week erna 29 km zelf getraind, deels op mijn nieuwe hardloopschoenen, Hoka one one, eindelijk ook in grote vrouwenmaten verkrijgbaar, het liep heerlijk.
Afgelopen zaterdag kreeg ik na 5 km kramp in mijn r-kuit die er na een half uur rekken, masseren en voorzichtig verder lopen niet meer uit wilde. Dagen erna ook nog flink last, dus even een time-out, hopelijk gaat het snel weer beter want over 5,5 week is het al zover! Geduld nodig en niet teveel pessimistische gedachten, ik heb nooit kramp, misschien nog restverschijnsel van blessure die ik door kramp opliep met zwemmen met de kwart triathlon eind juni. Het komt vast goed!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *